Inloggen | Registreren

Tamara Tol

Vanaf haar prilste jeugd is Tamara al bezig met muziek, de rode draad in haar leven. Een muziekleraar op haar school was onder de indruk van haar zangkwaliteiten en bezorgde haar een plaatsje in het plaatselijke kerkkoor. Al snel mocht zij de solopartijen voor haar rekening nemen. Tamara besloot om naast school speciale muzieklessen te gaan volgen. Tijdens Tamara's middelbare schoolperiode werd zij gevraagd om als zangeres in locale bandjes te komen zingen. Tamara: “Achteraf voor mij een plezierige maar bovenal ook nuttige tijd”. Door de verscheidenheid aan muziekstijlen binnen die orkestjes, en mede door haar doelgerichte opleidingen in de muziek en toneelwereld, kon zij zich als een veelzijdige zangeres ontwikkelen.


Meer bekendheid bij het publiek kreeg Tamara toen zij meedeed aan Hennie Huisman's Soundmixshow als Linda Ronstadt met de hit 'Desperado'. In het jaar 1990 volgde haar eerste TV optredens; ze was ondermeer te zien in Vocaal Centraal bij BZN.

Er volgde een platencontract bij EMI.

Vanaf toen ging het snel, met diverse singles waaronder de hit "Dit vergeet ik niet" stond Tamara in meerdere TV programma’s. Een memorabel moment als duo was te mogen optreden in het in het voorprogramma van de concerttour van “The Bold & The Beautiful” in Ahoy.


In 1999 doet Tamara mee aan het Nationale Songfestival. Ze zingt de ballad "Coming Home" dat door de BZN leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuyp speciaal voor haar is geschreven.
De Volendamse zangeres is duidelijk een van de favorieten en eindigt hoog bij de publiekskeuze.

De dag na het songfestival wordt "Coming Home" op single uitgebracht en nodigde Paul de Leeuw haar direct uit om samen met hem een duet te zingen in zijn TV programma "Laat de Leeuw”. Na de songfestivalperiode brak er voor Tamara een drukke periode aan. Veel optredens door het land, tv opnames, en diverse dinershows volgde elkaar snel op. Ook reisde Tamara meerdere keren naar het buitenland om de daar gestationeerde Nederlandse soldaten een hart onder de riem te steken. Zo heeft zij meerdere malen opgetreden in Bosnië, Kosovo, Cyprus en Afghanistan. Onder leiding van de bekende producer en songwriter Piet Souer brengt Tamara in 2006 haar eerste Nederlandstalige   soloalbum " Zeg't met bloemen" uit. Hiervan verschenen enkele singles die allen een goede notering in de hitparade hebben bereikt. Begin 2009 verscheen in Duitsland het album " Ich Will Leben" en in 2013 het album “ Liebe “.

 

 

In de zomer van 2013 is Tamara een nieuwe samenwerking aangegaan met de platenmaatschappij BerkMusic. Dat het publiek deze samenwerking weet te waarderen blijkt wel uit het feit dat de carriere van Tamara in een behoorlijke lift zit en scoort hit na hit die in menig kroeg, feest of partij wordt gedraaid.

 

In 2014 heeft Tamara 4 dagen opgetreden in een bomvolle Arena bij het 10 jarig jubileum van Toppers in Concert.

Ook is Tamara o.a. regelmatig te zien bij Sterren Muziekfeest op het plein wat uitgezonden wordt bij Avro/Tros op NPO1. 

 

 

 

  

        

    Als de Zon Weer Schijnt - Single - Tamara Tol